PALVELUT

HAMMASIMPLANTTIHOITO

MILLOIN TARVITSEN HAMMASIMPLANTIN?

Hammaspuutoksia voidaan korvata monin tavoin, erityyppisillä irrotettavilla proteesilla, tai kiinteillä silloilla. Kaikkia hammaspuutoksia ei ole tarve korvata lainkaan. Hammasimplantit ovat hyödyllisiä jos on tarvetta saada tukeva perusta kruunuille tai silloille. Hammasimplanteilla saadaa myös huonosti pysyvien proteesien toimintaa paremmaksi. Hammasimplantin tarpeen arvioinnin tekee implantteihin perehtynyt hammaslääkäri, joka käy eri hoitovaihtoehdot läpi yhdessä potilaan kanssa. 

MITEN?

Yleisimmin hammasimplantteja käytetään korvaamaan yksi tai tai kaksi puuttuvaa hammasta. Implantin asennus leukaluuhun voidaan tehdä paikallispuudutuksessa. Suositus on ottaa antibiotteja ennen tomenpidettä, mutta antibiottien tarve toimenpiteen jälkeen arvioidaan yksilöllisesti. Implantin laitto ei aiheuta kipua, ja toipuminen yksittäisen implantin laitosta on nopea, arkuutta leikkausalueella muutama päivä toimenpiteen jälkeen. Yksittäisten hammaspuutosten korvaamisen lisäksi hammasimplanteilla voidaan korvata jopa kaikki ylä- tai alaleuan puuttuvat hampaat. Tällöin leukaluuhun asennetaan 4–8 hammasimplanttia leukaa kohti ja niiden varaan kokoleuan silta. Laajoissa implanttileikkauksissa joudutaan yleensä tekemään luusiirteitä käyttäen joko omaa luuta tai keinoluuta. Näissä laajoissa tapauksissa paranemiseen täytyy varautua.

Pyrimme aina kun on mahdollista tekemään hammasimplantin laiton hampaan poiston yhteydessä, jolloin potilas pääsee vähemmillä kirurgisilla käynneillä, ja hyvä esteettinen lopputulos on paremmin ennakoitavissa.

RISKIT

Terveellä tupakoimattomalla potilaalla implanttileikkauksen epäonnistuminen on erittäin harvinaista. Eäonnistumisriskiä lisäävät tupakoinnin lisäksi myös jotkut yleissairaudet kuten diabetes. Toimenpiteen laajojen luusiirteiden tarve arvioidaan myös mahdollisena riskinä ennen toimenpidettä.

KUSTANNUKSET

Yksittäisen hampaan korvaaminen implantilla maksaa potilaalle 1600-2000 €

PARODONTIITIN HOITO

MIKÄ ON IENTULEHDUS JA PARODONTIITTI?

Hampaiden kiinnityskudossairauksia ovat ientulehdus eli gingiviitti ja kiinnityskudoksen tulehdus eli parodontiitti. Gingiviittin taustalla on hampaisiin kertynyt plakki ja gingiviitin hoitona on ensijaisesti kotihoidon tehostaminen. Parodontiitissä hampaan kiinnityskudokset ovat vaurioituneet tulehduksen takia ja hoitamattomana saattaa johtaa jopa hampaiden menetykseen.

Kiinnityskudossairaus voi tulla myös implantteihin, joka vaarantaa implantin pysyvyyden ja vaatii aina tarkkaa hoitoa.

IENSAIRAUKSIEN RISKITEKIJÄT

Kiinnityskudossairauksille altistavat huono suuhygienia, yleissairaudet kuten diabetes sekä tupakointi. Perimällä on myös oma vaikutuksensa.

HOITO

Pitkälle edennyt iensairaus aiheuttaa hampaiden heilumista ja vaikeuttaa puremista. Tälläinenkin hampaisto voidaan usein vielä saada toimintakuntoiseksi kytkemällä heiluvat hampaat yhteen lasikuituvahvisteilla kiskotuksella. Edelletyksenä on kuitenkin ientulehduksen taltuttaminen, ja siinä tärkeimpänä on potilaan oma panostus huolelliseen päivittäiseen puhdistukseen ja tupakoinnin lopettaminen.  Pitkälle edennyt iensairaus vaatii usein myös ienleikkauksia, jolla pyritään poistamaan tulehtunut ienkudos tai  rakentamaan vetäytyneet ikenet esteettisesti paremmiksi.

 

HAMMASTARKASTUS

MIKSI?

Säännöllisesti suoritetut suun ja hampaiden tarkastukset mahdollistavat usein oireettomina etenevien suun sairauksien toteamisen ennen kuin ne aiheuttavat vakavempia ongelmia.

HOITO

Hammastarkastus sisältää koko suun tutkimuksen. Hampaiden lisäksi tutkitaan suun limakalvot, kieli, suunpohja, leukanivelten toiminta, purenta sekä hampaiden ja ikenien kunto.

TAVOITE

Tarkastuksen tavoitteena on havaita suun sairaudet ja haitalliset tavat mahdollisimman pian, jotta suusairaudet voidaan ehkäistä ja hoitaa ajoissa. Hammastarkastuksen löydösten perusteella potilaalle tehdään hoitosuunnitelma ja kustannusarvio. Tarkastusväli on yksilöllinen, mutta yleensä suositellaan 1-2 vuoden tarkastusväliä.

©2020 Erikoishammaslääkäri Pekka Kallio.

Puh: 050 5595 536

pekka.kallio@implanthouse.net

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now